Friday, June 20, 2014

Сметате веќе сите цинични, дволични суштества. Гревни сте веќе и вие и се што праите за греота... Неможам да ве сфатам кога толку брзо се сменивте а? Кога си ја изгубивте бе човечноста аи сите вие сите сте едни глупи досадни суштества...Ќе нема уствари кој да го чита ова вечерва можеби се на забава па женскиве големите пи*** се спремаат,се дотеруваат, шминкаат си ги бараат штиклите, кратките фустанчиња со дебело деколте оф бе гревови до кога вака ? Каде вака ? Каде до овој памет ? У 54 само и можат да ве примат раголени...А сите вие колку имате бе? 12, 13 години ај незнам но едно е сигурно во животот ГОЛИ нема да успеете...

Thursday, June 19, 2014

Ме прашуваа зашо решив на блогот да пишувам на македонски без да ставам слики, зашо сум била брутална кон луѓето хахаха не ми се верува сум ги навредила извинете ве молам но отсега сето она за кое ќе сакам да пишувам ќе го напишам онака како што јас сакам и ќе си го изразам своето мислење.Видов едно дете од 10 години како пие пиво луѓе детето метро и жилет остај тоа уште се расправа искачаш во центар девојчиња од 10 години на штикли понашминкани од мене иделе во 54 абе немој јас на 10 години со татко ми и мајка ми искачав надвор и не пиво млеко си пиев а сега... Кога се смени се кога децава станаа возрасни... Незнам како успеа се да се смени на слика од 1 000 лајкови и се дава поголемо значење отколку на било која друга а женската па да не ти се верува само уште обезбедување и фали пошо многу нормално сите се палат на неа не дека е убава дека била полугола... А оваа па уше толку... Приберете се малку не за друго на крај сами ќе си страдате!
Многу сме глупи ние луѓето ало бе сите сме исти без разлика на се црни -жолти, македонци или албанци високи - ниски, дебели - слаби БОГАТИ или сиромашни сите сме ИСТИ. И да сите го повторуваат, ова научено како стихотворба повторуваат но сепаак незнаат дека самите грешат и ги двојат луѓето немојте веќе стварно сте гревни не ми се верува на што сте подготвен колку сте дволични симнете се малку живеете во свет кде тркалото се втри и пазете да не ве удри вас да не паднете на ниво на оние што ги понижувате и напаѓате... ДОСТА БЕШЕ!!!

Monday, May 26, 2014

I wanna go on a roadtrip someday. Alone or with someone I love. I wanna get away. Explore places. Sleep in the car. Stop a lot just to admire the view. Visit museums and try out coffee shops. Listen to my favorite albums while driving. Have a polaroid camera. Take pretty pictures of the sunrise. Take pictures of myself. Run through a forest. Chase fog. Chase the sun. Spend hours on a field making flower crowns. Feel the wind in my hair. Buy souvenirs. Meet people. Take time to observe. I wanna make memories. I wanna feel alive.
I decided on you, don’t you get that? I decided on you. I don’t want to go fucking other people and then walk around feeling thrilled and then sad, or empty, or whatever. I like the way you smell, and I like the sound of your voice, and I fucking decided on you.

Have you ever noticed how wanting
burns you up
from the inside out?
Like one moment I am whole,
but then I hear 
your voice on the phone
and I swear to god
three blocks away from here
they can smell smoke.

Have you ever noticed how wanting
burns you up
from the inside out?
Like one moment I am whole,
but then I hear 
your voice on the phone
and I swear to god
three blocks away from here
they can smell smoke.